< Назад

Ежов Александар

Биографија: (Прилеп, 18.11.1928 - Скопје, 17.11.2014) Македонски книжевен критичар. Работел како уредник во Издавачката организација „Македонска книга“ во Скопје. Член на ДПМ од 1958 година. Автор на голем број критичко-есеистички прилози. Бил уредник и на списанието „Современост“.

Филмографија:

1957: Подарок од веселиот молер ( Сценарио, )