< Назад

Емин Илхами

Биографија: (Радовиш, 8.08.1931 - Скопје, 28.04.2020) Македонски поет и преведувач од турска етничка припадност. Завршил Педагошка академија во Скопје. Работел во Републичкиот комитет за култура. Член на Македонскиот ПЕН центар и на ДПМ од 1956 година.

Филмографија:

1961: Твојот роденден ( Сценарио, )