< Назад

Георгиевски Петар

Филмови: 1964 ПОД ИСТО НЕБО, сликар на декор, игран, Вардар филм 1969 ВРЕМЕ БЕЗ ВОЈНА, сликар-изведувач, игран, ФРЗ Скопје 1971 ЖЕД, сликар на декор, игран, Филмско студио Скопје, Македонија филм

Филмографија:

1972: Истрел ( Сценографија, )
1976: Најдолгиот пат ( Асистент на сценографија, )