< Назад

Тадеј Владимир

Биографија: (Новска, Хрватска, 9.05.1925 - Загреб, 1.03.2017) Хрватски сценограф, сценарист и филмски режисер. Работел на повеќе од четириесет филмови од 1949 до 1998 година.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Сценографија, )