< Назад

Бјењаш Јелена

Биографија: (Скопје, 17.12.1924 - Белград, 04.01.2009) Филмска монтажерка. Работела со голем број режисери, меѓу кои и Јован Живановиќ, Столе Јанковиќ, Миќа Поповиќ, Хајрудин Крвавац, Вељко Булајиќ и други.

Филмографија:

1959: Виза на злото ( Монтажа, )
1964: Под исто небо ( Монтажа, )