< Назад

Танхофер (Иванчевиќ) Радојка

Биографија: (Дрниш, Хрватска, 22.07.1927 - ) Хрватска филмска монтажерка. Од 1946 година работи во „Јадран филм“. Монтажер е на првиот игран филм на повоената хрватска кинематографија, „Ќе живее овој народ“. Работела на повеќе од 50 играни филмови и ТВ серии („Каде одат дивите свињи“, 1971).

Филмографија:

1959: Три Ани ( Монтажа, )