< Назад

Трајковски Димче

Биографија: (Скопје, 23.03.1898 – Битола, 1978) Прв професионален актер и режисер во Македонија. Сопственик на патувачки театар пред Втората светска војна. Еден од втемелувачите на Македонскиот народен театар.

Филмографија:

1955: Волча ноќ ( Споредна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1971: Жед ( Споредна улога, )