< Назад

Кујача Николина

Биографија: (Струга, 30.05.1974 - ) македонска театарска, филмска и телевизиска актерка.
Дипломирала на отсекот за глумечка игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во 1999 година. На театарските сцени низ Македонија настапувала како слободен уметник.

Филмографија:

1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2001: Прашина ( Споредна улога, )
2004: Големата вода ( Главна улога, )
2007: Јас сум од Титов Велес ( Главна улога, )