< Назад

Гал Дубравка

Биографија: (Пакрац, Хрватска, 8.06.1930 - Загреб, 16.10.2008) Хрватска театарска, филмска и телевизиска актерка. По завршувањето на Националната школа за глума во Загреб, настапувала во бројни филмски и театарски улоги. Од 60-тите години на минатиот век, таа е постојан член на драмата на Хрватскиот народен театар во Загреб, каде работела се до пензионирањето.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Главна улога, )