< Назад

Спасески Кирил

Биографија: (1967 - ) Дипломиран архитект на Архитектонскиот Факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“. Живее и работи во Скопје, Белград и Тел Авив.

Филмови: 1999 - 2003 Наше Маало, ТВ серија, сценограф

Филмографија:

2000: Вета ( Сценографија, )
2001: Прашина ( Асистент на сценографија, )
2002: Најденка ( Сценографија, )
2002: Сликарот ( Сценографија, )
2003: Како лош сон ( Сценографија, )
2003: Едно од лицата на смртта ( Сценографија, )
2004: Големата вода ( Асистент на сценографија, )
2005: Години самотија ( Сценографија, )
2011: Панкот не е мртов ( Сценографија, )
2013: Трето полувреме ( Асистент на сценографија, )
2016: Елена ( Сценографија, )
2016: Црвената соба ( Сценографија, )
2016: Чевли ( Сценографија, )
2016: Златна петорка ( Сценографија, )