< Назад

Драгичевиќ-Пројковска Биљана

Биографија: (Скопје, 11.04.1975 - ) Македонска театарска, филмска и телевизиска актерка. Димпломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Во 1998 година се вработила како актер во Драмски театар - Скопје. Остварила бројни главни и споредни улоги во Драмскиот театар и во други театарски институции, и тоа не само како актер, туку и како режисер, кастинг директор и проект менаџер.

Филмографија:

2000: Вета ( Актер, )
2000: Волшебното тркало ( Актер, )