< Назад

Довлев Драган

Биографија: (Охрид, 1970 - ) Дипломирал на Факултетот за Драмски уметности во Скопје, отсек драмски актери. Образованието го продолжил на НАТФИЗ „Крсто Сарафов“ во Софија, отсек куклени режисери. Вработен е во Театарот за деца и младинци во Скопје.

Филмови: 2004 Неверство во зимската ноќ, ТВ филм, главна улога

Филмографија:

2002: Најденка ( Актер, )
2005: Години самотија ( Главна улога, )