< Назад

Ристески Зоран - Џеро

Биографија: (Скопје, 1967 - ) Филмски работник. Од 1994 до 1997 работи во „Вардар Филм“ како организатор во играна, документарна и кратка продукција. Потоа работи на голем број филмски проекти како водач на снимање и директор на филм.

Филмови: 2004 ИЛУЗИЈА, игран, менаџер на екипа
2004 БАЛ КАН КАН, игран, менаџер на екипа
2003 СУДИЈАТА, игран, извршен продуцент
2001 ОДМАЗДА, игран, координатор
2001 ПРАШИНА, игран, координатор
1999-2003 НАШЕ МААЛО, ТВ серија, менаџер на екипа
1997 GIPSY MAGIC, игран, водач на снимање
1996 МИРОТВОРЕЦ, игран, транспорт менаџер
1995 АНГЕЛИ НА ОТПАД, игран, транспорт менаџер
1994 ПРЕД ДОЖДОТ, игран, асистент на продукција
1994 ЖОЛТИОТ ТРЕНДАФИЛ, ТВ филм, водач на снимање
1993 МАКЕДОНСКА САГА, игран, асистент на продукција
1991 ТЕТОВИРАЊЕ,игран, асистент на продукција

Филмографија:

2000: Гајда ( Директор на филм, )
2000: Кавал ( Директор на филм, )
2002: Сликарот ( Директор на филм, )
2003: Едно од лицата на смртта ( Продуцент, )
2005: Контакт ( Директор на филм, )