ДЕНОВИ НА КИНЕСКИ ФИЛМ

Од 11-16 февруари 2017 година Кинотеката на Македонија, институтот „Конфуциј“ при УКИМ во Скопје, во соработка со диструбутерската куќа „КТ филм и медиа“  соработуваа на претставување на современата кинеска кинематографија преку Деновите на кинески филм.
Деновите на совремниот кинески филм се организираат по повод традиционалниот кинес...

СРЕЌНИ ЛУЃЕ ЗАД ИЗВОНРЕДНО ФИЛМСКО ДЕЛО

Во преполнетата киносала на Кинотеката на Македонија, со проекција на СРЕЌНА НОВА ‘49 на Столе Попов, и во присуство на дел од екипата која беше вклучена во работата на филмот, во вторникот на 29-ти ноември беше одбележан значаен јубилеј за македонската кинематографија – 30 години од премиерата на овој македонски филм.
По освојувањето на гол...