< Назад

Ближни наши

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 6 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1977

Содржина: Анимациски приказ на десет различни теми со наслови: Слободно творештво, А н с, 69, Продуктивност, Автобиографија, Шутирање, Тиранија, Технобирократија, Инвестиција и Ротација. Главните „јунаци“ на кратките стории се предмети кои се дел од човековото секојдневие.

Автори:

Аниматор: Пејчинов Боро
Монтажа: Зега Вукица
Сценарио: Пејчинов Боро
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

дизајн -- Боро Пејчинов
асистент аниматор -- Пано Анѓушев
избор на музика -- Доријан Шетина
тон -- Светислав Ристиќ