< Назад

Epur si muove (Сепак се движи)

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 2 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1985

Содржина: Преку песочниот часовник, кој метафорично го претставува незапирливиот тек на движењето, односно на циклусот на живеењето, претставен е отпрвин поединецот, а потоа, преку колективизмот и структуралната симбиоза на индивидуите се одбележи целокупното човештво во рамките на затворениот животен круг, наречен битисување.

Автори:


Други соработници:

аниматор -- Анѓелко Миловиќ
копирање -- Тонкица Митровска
колорирање -- Милка Ковиловска
цртеж -- Боро Пејчинов

Фотографии: