< Назад

Силно светнал ден

Производство: ТВ Скопје

Земја на потекло: Р. Македонија

Жанр: играно-документарен

Род: Документарен филм

Времетраење: минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година:

Содржина: Филмот зборува за животниот пат и делото на македонскиот поет и револуционер Кочо Солев Рацин, преку интервјуа со неговите современици. Интервјуата се реализирани од екипа на Македонската радио телевизија.

Автори:


Други соработници:
одговорен уредник -- Васил Тоциновски
избор на музика -- Јане Коџабашија
светло -- Илија Јанкуловски
шминка -- Сашо Петровски
тон -- Ѓорѓе Билбиловски, Виктор Иванов