< Назад

Фабрика за конзерви „Вардар”

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 4 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Обиколка на погоните и запознавање со процесот на производство и финалните производи на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Вардар“ во Скопје.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо