< Назад

Во пазувите на Шара

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1958

Содржина: Природните убавини на Шар Планина. Растителниот и животинскиот свет во шумите на Шара. Развитокот на туризмот во овој крај.

Автори:


Фотографии: