< Назад

Пецко - нафтен дериват

Производство: Македонија филм

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 6 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1983

Содржина: Сакајќи да се ослободи од сопствениот товар навистина тежок за носење, Пецко барајќи помош запира и влегува во едно такси. Но, само по неколку метри таксито запира и Пецко е приморан да го турка и автомобилот.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Дарко Марковиќ
соработници -- Афродита Марковиќ; Тонкица Митровска; Зорица Ангеловска; Мирјана Ангеловска; Билјана Момировска; Жаклина Крстевска; Драгомир Стојменовски; Раде Поповски; Владимир Петков