< Назад

Растење

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 1 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1978

Содржина: Во само два кадра преку неочекуваното растење на саксијата наместо на светот- како метафора, се соочуваме со сопствената вечна зачуденост кон светот надвор и во нас.

Автори:

Аниматор: Пејчинов Боро
Сценарио: Пејчинов Боро
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

скулптор -- Милан Јовановиќ