< Назад

Сестра

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1986

Содржина: Едниот брат на Марија Шмит од Стразбур, гине на балканското боиште во 1916 година. Педесет години подоцна Марија доаѓа во Македонија и го бара гробот на својот брат. Знаејќи дека бара залудно, утеха пронаоѓа во природата, во посетата на спомениците на војната на тој начин манифестирајќи ја безграничната сестринска љубов.

Автори:


монтажа -- Борче Мирчевски