< Назад

Потера

Производство: Македонија филм - Скопје; Телевизија Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 23 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1983

Содржина: Караницата за водата предизвикува драматични последици, а целата приказна израснува во трагична метафора за судбината на човекот осуден да се бори за гола егзистенција.

Автори:


Актери:
Душко Ѓорѓевски

Други соработници:
снимател -- Диме Пејовски
музика -- Кокан Димушевски