< Назад

Дузина приказни за виното

Производство: Идеа Плус ДДБ

Земја на потекло: Македонија

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 86 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2002

Содржина: Филмот започнува со свештеник кој во црква зборува за значењето на виното во светата Литургија. Продолжува со разговор со жители на повеќе села и градови во Македонија (Кратово, Кавадарци, с.Бегниште, с.Шлегово, с. Дрен и др.), кои со љубов зборуваат за одгледувањето винова лоза и правењето вино.

Автори:

Асистент снимател: Попов Димо

Други соработници:
уредник на филмска продукција -- Иво Лауренчиќ