< Назад

Попов Димо

Биографија: (Скопје, 1971 - ) Дипломирал на ФДУ во Скопје на отсекот филмска и ТВ камера во 2000 година. Работи како директор на фотографија, камера оператор и асистент на камера на филмски и ТВ проекти.

Филмови: 2004 ИЛУЗИЈА, игран, асс. на камера КУКЛЕНА ПРЕТСТАВА, краток игран, директор на фотографија

Филмографија:

2000: Македонци со исламска вероисповест ( Снимател, )
2002: Дузина приказни за виното ( Асистент снимател, )
2003: Розов филм ( Снимател, )
2003: Скопје од спомените (документарна емисија) ( Снимател, )
2003: Битолски лакрдии ( Снимател, )
2004: Списокот на Тони Манџа ( Снимател, )
2004: Просечна брзина ( Директор на фотографија, )
2010: Шнајдерките ( Директор на фотографија, )
2013: Дисидент ( Директор на фотографија, )
2013: 409 ( Директор на фотографија, )