< Назад

409

Производство: Марни Филмс, Vertigo Visual

Земја на потекло: Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2013

Содржина: Филмот раскажува приказна за еден општествено успешен и реализиран средовечен човек, кој при недостиг на емоционална сатисфакција, доживува психичка криза и се обидува да пронајде емоционален мир.

Награди: - Филмски фестивал во Тузла,Босна и Херцеговина, 2014 
- Меѓународен фестивал накраткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014 
- Меѓународен фестивал нафилмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013 

Автори:


Други соработници:

сценограф -- Срѓан Митровиќ дизајнер на звук -- Братислав Зафировски шарфер -- Марина Коловска организатор на локации -- Павле Игновски асистент на камера -- Кирил Шентевски клапер -- Јован Куцуновски шеф на сцена -- Игор Трпевски фар мајстор -- Горан Костовски светло -- Васил Јанев главен електричар -- Драги Јанев електричари -- Марјан Ивановски; Иван Ѓошев агрегатист -- Павле Кардалевски декоратери -- Мартин Спасовски; Симо Бранов декоратер -- Дамир Јаковљевиќ возач -- Бојан Оптовски гардеробер -- Ирена Ристеска маскери -- Жанета Димитриевска; Зоран Шурбевски бум оператор -- Братислав Зафировски асистенти на тон -- Иван Јамандиловски; Зоран Проданов; Дамјан Тасевски; Александар Димовски; Горан Атанасовски кастинг на споредни улоги -- Маја Сашек супервизор на визуелни ефекти -- Кире Маслов; Лазар Тренчев визуелни ефекти -- Весна Пешевска; Никола Дрвошанов супервизори на снимање -- Иван Зајков; Кире Маслов ротоскопија -- Владимир Димов колористи -- Јовица Пановски; Димо Попов финансов администратор -- Невена Иванова дизајнер на шпица -- Коста Лазаревски кетерер -- Благоја Велковски