< Назад

Ристески Кристијан

Биографија: (Скопје, 1969 - ) Во 1991 дипломира Филмска и ТВ режија на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Од 1992 работи како во МРТВ. Во 1998 е еден од основачите на продуцентска компанија „ДигитПроп“. Во 2003 формира сопствена продуцентска компанија „Кинематика Филм“. Од 2005 работи како креативен директор и менаџер на продукција во маркетинг агенцијата Индиго Огилви во Скопје.

Филмографија:

2002: Третиот милениум ( Режија, Продуцент, Сценарио, Автор, )
2005: Остани исправен ( Режија, Продуцент, Сценарио, )
2013: 409 ( Продуцент, Асистент на режија, )
2016: Cut Here ( Режија, Продуцент, Сценарио, )