< Назад

Остани исправен

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2005

Содржина: Обичниот и монотон ден на еден канцелариски „молец“ оди по вообичаениот редослед: неговиот шеф вика за незавршениот извештај, телефонот постојано ѕвони, жена му нарачува работи за ненадејно најавените гости, службеничката во банката е нервозна....Сето ова го претвора нашиот тивок очајник во разбеснет ѕвер.

Автори:


Музика -- проект Жлуст
Сценографија -- Сашо Блажевски
Костимографија -- Даниела Симоновска
Ко-продуценти -- Огнен Антов, Мони Дамевски, Венци Курчишки

Фотографии: