< Назад

Богоевски Петар

Биографија: (Скопје, 12.07.1952) Завршил средно електро-техничко училиште во родниот град. Како осветлител работи краток период во Македонската телевизија, а од 1976 година работи во „Вардар филм“.

Филмографија:

1978: Побрзај, полека ( Светло, )
1978: Угич ( Светло, )
1978: Подмолна сила ( Светло, )
1978: Среќна Нова година ( Светло, )
1979: Бакнеж ( Светло, )
1979: Голгота ( Светло, )
1979: Самопридонес ( Светло, )
1979: Глава ( Светло, )
1980: Оловна бригада ( Светло, )
1980: Време, води ( Светло, )
1980: Кога ( Светло, )
1980: Иларија ( Светло, )
1982: Јужна патека ( Светло, )
1982: Мостови - Струшки вечери на поезијата ( Светло, )
1982: Огнена бригада ( Светло, )
1982: Вангел Наумовски ( Светло, )
1982: Ткаачки ( Светло, )
1982: БОПС ( Светло, )
1982: Студенчица ( Светло, )
1982: Полноќно сонце ( Светло, )
1983: Ликвидатор ( Светло, )
1983: Отворен колосек ( Светло, )
1983: Виновник ( Светло, )
1984: Црно во црно ( Светло, )
1984: ХЕК Југохром - Попова Шапка ( Светло, )
1984: Фрески и икони во Македонија ( Светло, )
1984: Архитектурата во Македонија од IV до XVII век ( Светло, )
1984: Тунел ( Светло, )
1984: Гостивар вчера и денес ( Светло, )
1985: Јазол ( Светло, )
1985: Полноќни танцувачи ( Светло, )
1985: Металски завод „Тито“ ( Светло, )
1985: Ангроинженеринг ( Светло, )
1985: Опасна баба ( Светло, )
1986: Тоа е мојот живот ( Светло, )
1986: Среќна Нова ‘49 ( Светло, )
1986: Манастир ( Светло, )
1987: Хај-фај ( Светло, )
1987: Тетово низ историјата и денес ( Светло, )
1987: Хидромелиоративен систем „Струмица“ ( Светло, )
1987: Хидромелиоративен систем „Тиквеш“ ( Светло, )
1987: Хидромелиоративен систем „Брегалница“ ( Светло, )
1988: Пчеларник ( Светло, )
1988: Сизиф ( Светло, )
1988: Хидромелиоративен систем „Мантово“ - Радовиш ( Светло, )
1989: Нерези ( Светло, )
1989: Оплакување Христово ( Светло, )
1989: Маркови кули ( Светло, )
1989: Да се остави трага ( Светло, )
1991: Тетовирање ( Светло, )
1991: Љубовта на Кочо Топенчаров ( Светло, )
1993: Македонска сага ( Светло, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Светло, )
1993: Светло сиво / Птицата Урубу и девица ( Светло, )
1994: Пред дождот ( Светло, )
1994: Чарли Паркер - љубов моја ( Светло, )
1995: Ангели на отпад ( Светло, )
1996: Стопанска Банка ( Светло, )
1997: Џипси меџик ( Светло, )
1997: Преку езерото ( Светло, )
1997: Часовник ( Светло, )
1998: In Continuo ( Светло, )
2000: Гајда ( Светло, )
2000: Кавал ( Светло, )
2000: Мис Амнезија ( Светло, )
2000: Хофманова 13 ( Светло, )
2000: Тунел ( Светло, )
2000: Писмо ( Светло, )
2000: Желба по глината ( Светло, )
2000: Езерани ( Светло, )
2000: Вета ( Светло, )
2000: Излез (Exit) ( Светло, )
2001: Прашина ( Светло, )
2001: Освета ( Светло, )
2002: Најденка ( Светло, )
2002: Сликарот ( Светло, )
2002: Генералот ( Светло, )
2003: Бубачки ( Светло, )
2003: Едно од лицата на смртта ( Светло, )
2004: Балканкан ( Светло, )
2004: Илузија ( Светло, )
2005: Контакт ( Светло, )
2005: Остани исправен ( Светло, )
2006: Тајната книга ( Светло, )