< Назад

Маркови кули

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1989

Содржина: Филмот е приказ на археолошкиот локалитет „Маркови кули“ недалеку од Прилеп и на природните убавини кои го опкружуваат. Најспецифични феномени кои се среќаваат на карпите расфрлани на падините под кулите се антропоглифите и зооглифите.

Автори:


сценарио --Бошко Бабиќ