< Назад

Дамовски Борис

Биографија: Македонски актер и режисер. Во уметничката кариера е најпрепознaтлив по анимираниот ТВ серијал „Еднооки“.

Филмографија:

1989: Маркови кули ( Режија, )
1993: Светло сиво / Ѓавол во срцето ( Главна улога, )
2001: Јавна коња пауна ( Режија, )
2011: Ова не е американски филм ( Главна улога, )