< Назад

Генералот

Род: Документарен филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2002

Содржина: Потресна филмска сторија за вицеадмиралот Драгољуб Боцинов. За време на штотуку започнатиот конфликт во Хрватска, во почетокот на деведесеттите години, тој, по цена на деградација и затвор, ја спасува поморската воена база „Лора“ крај Сплит и не ја предава на ЈНА.

Автори:


Други соработници:

директор на филм -- Гоце Саздановски организација -- Горан Цветковски асс. на камера -- Дејан Ацевски, Зухдија Кадриќ скрипта -- Весна Таневска