< Назад

Михајловски Јовица

Биографија: (Битола, 1955 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Јовица Михајловски има завршено Факултет за драмски уметности во Скопје. По завршувањето на Факултетот се вработува во Драмскиот театар во Скопје.

Филмографија:

1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )
1988: Викенд на мртовци ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Главна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
1996: Самоуништување ( Продуцент, Главна улога, )
2005: Остани исправен ( Споредна улога, )
2006: Превртено ( Главна улога, )