< Назад

Ѓорчев Бранко

Биографија: (Неготино, 23.06.1962 – Скопје, 24.02.2013) Македонски театарски и филмски глумец. Дипломирал во 1986 година на Факултет за драмски уметности на Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје. Од 1987 година работи како глумец во Драмски театар Скопје.

Филмографија:

2000: Писмо ( Актер, )
2002: Подгревање на вчерашниот ручек ( Главна улога, )
2002: Вампирџија ( Главна улога, )
2005: Остани исправен ( Споредна улога, )