< Назад

Подгревање на вчерашниот ручек

Земја на потекло: Бугарија, Република Македонија

Род: Игран филм

Времетраење: 98 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2002

Содржина: Македонија по распадот на Југославија. Катерина Вандева, по четириест години молчење, одлучува да прозбори. Откривањето на тајните, кои биле толку долго време грижливо чувани, предизвикува одредени реакции кај некои луѓе. Се разбира, луѓе од минатата власт. Филмот зборува за настани во кои границата меѓу доброто и злото исчезнува. Но ги отвора прашањата - зошто, како...

Автори:


Други соработници :
Режија -- Костадин Бонев
Директор на фотографија -- Константин Занков
Монтажа -- Татјана Богданова, Бојка Попова, Младен Стојанов
Музика -- Николај Иванов
Сценографија -- Георги Тодоров
Костимографија -- Борјана Семерџиева
Извршни продуценти -- Галина Тонева, Кирил Кирилов

Улоги: Светлана Јанчева, Билјана Казакова, Марија Мазнева, Руси Чанев, Снежана Петрова, Галин Стоеб, Атанас Атанасов

Фотографии: