< Назад

Неделковски Миле

Биографија: (Прилеп, 25.11.1935 - Скопје, 21.06.2020) Македонски поет, романописец, раскажувач и драмски писател. Бил уредник во издавачката куќа „Култура“, и член на ДПМ од 1963 година. Добитник е на наградите „Браќа Миладиновци“, „Кочо Рацин“, „Рациново признание“ и други.

Филмографија:

2002: Подгревање на вчерашниот ручек ( Сценарио, )