< Назад

Муратовски Рубенс

Биографија: (Скопје, 1971 - ) Македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Димпломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во 1996 година, а од 2000 година работи во Драмски театар - Скопје. Настапува уште од најрани години, во детските серии „Белото циганче“ и „Булки крај шините“. Во текот на годините, како студент а и потоа, остварил забележителни главни и споредни улоги во претстави на матичниот театар, но и на сите други театарски сцени во државата.

Филмографија:

2000: Вета ( Актер, )
2000: Глас ( Актер, )
2002: Подгревање на вчерашниот ручек ( Главна улога, )