< Назад

Насков Роберт

Биографија: (Скопје, 1970 - ) Професионалната кариера ја започна во МРТВ во 1990. Дипломира на катедрата за филмска и ТВ продукција на Факултетот за Драмски уметности во Скопје. Во 2003 ја основа „Кино око“ продукција.

Филмови: 2003 ПРИКАЗНИ ЗА ЉУБОВТА И СВРШУВАЊЕТО,кратки ТВ филмови, продуцент 2000 ДОСИЕ СКОПЈЕ, ТВ серија, продуцент 1998 ОМНИБУС А, краток игран, водач на снимање 1998 ЗБОГУМ НА 20 ВЕК, игран, водач на снимање 1997 GIPSY MAGIC, игран, асс. на продукција 1996 МИРОТВОРЕЦ, игран, асс. на водач на снимање

Филмографија:

1998: Ливада ( Директор на филм, )
2000: Досие Скопје ( Продуцент, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Продуцент, )
2005: Остани исправен ( Директор на филм, )
2013: Балканот не е мртов ( Продуцент, )
2013: Трето полувреме ( Продуцент, )