< Назад

Кондовска Марија

Биографија: (Скопје, 20.01.1965 - ) Театарскa, филмскa и телевизискa актерка. Димпломирала на Фалкултетот за драмски уметности во Скопје. Во 1987 се вработила во Драмски театар - Скопје.

Филмографија:

: Лото лото или седумка љубов и смрт ( Актер, )
2005: Остани исправен ( Споредна улога, )
2006: Превртено ( Главна улога, )
2016: Црвената соба ( Главна улога, )