< Назад

Црвената соба

Производство: Црна мачка

Земја на потекло: Р. Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Дигитална технологија

Техника: ХД

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2016

Содржина: Филмот раскажува приказна за Никола, пензиониран наставник по математика што води тивок и повлечен живот. Се додека не почуствува потреба да побегне од самотијата. Решава дека е време да направи промена и станува ѕвезда на мошне популарна емисија наречена „Љубов за сите“. Концептот на емисијата е да им помогне на осамени стари лица да најдат животни партнери. Затруен од лажниот гламур и магијата на шоуто, Никола лесно станува жртва на медиумска манипулација.

Автори:


Други соработници:

втор асистент на режија -- Ѓеоргиев
ко-продуцент -- Томи Салковски
продуцент соработник -- Атанас Кировски
главен електричар --Драги Јанев
електричар -- Ненад Пеиќ
набавен реквизитер -- Симо Бранов
гардеробер -- Весна Секуловска
кастинг -- Катерина Грубач
благајник -- Драги Велковски
микс на звук -- Игор Поповски

Финансирано од Агенција за филм на Република Македонија.