< Назад

Јовановска - Стојановска Силвија

Биографија: (Скопје, 1960 - ) Македонска театарска, филмска и телевизиска актерка.
Во 1982 година дипломирала на Факултетот за Драмски уметности во Скопје, а веќе следната година се вработила во Драмски театар Скопје. Настапувала во голем број играни филмови.

Филмографија:

1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1999: Време, живот ( Главна улога, )
2000: Писмо ( Актер, )
2004: Како убив светец ( Споредна улога, )
2006: Превртено ( Споредна улога, )
2016: Црвената соба ( Главна улога, )