< Назад

Апостоловски Митко

Биографија: (Битола, 07.03.1955 - ) Театарски и филмски актер. По дипломирањето на Вишата музичка школа во Скопје (отсек за драмски глумци) работи во театрите во Битола и во Куманово.

Филмографија:

2004: Големата вода ( Главна улога, )
2005: Остани исправен ( Споредна улога, )
2007: Јас сум од Титов Велес ( Споредна улога, )
2013: Трето полувреме ( Главна улога, )