< Назад

Ристиќ Ирена

Биографија: (Охрид, 26.01.1975 - ) Македонска театарска, телевизиска и филмска актерка. Дипломирала на Факултетот за драмски уметности во Скопје во 1997. Работела во Драмски театар Скопје а учествувла и во независни проекти. Добитничка е на наградата „Ристо Шишков“ за улогата на Дора во претставата „Жената како воено поле“ во 2009 година.

Филмографија:

1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2003: Седум приказни за љубовта и свршувањето ( Актер, )
2004: Балканкан ( Споредна улога, )
2013: 409 ( Главна улога, )