< Назад

Гулевски Јусуф

Биографија: (Жировница, 30.03.1953 – 2017) Македонски актер. Дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во 1979 година. До 1992 бил постојан член на Драмата при МНТ во Скопје. Покрај тоа работел и на филм, телевизија и радиодрами. Војната во поранешна Југослвија го сели во Германија.

Филмографија:

1985: Јазол ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )