< Назад

Плетл Лидија

Биографија: (Сомбор, 19.09.1955 - ) Српска актерка. Играла во дваесетина филмови и серии, најчесто споредни улоги. Таа е актерка во Народниот театар во Белград.

Филмографија:

1980: Време, води ( Главна улога, )