< Назад

Куновска - Матевска Софија

Биографија: (Скопје, 31.08.1966 - ) Театарска, ТВ и филмска актерка.
Во 1989 година дипломирала на Факултет за драмски уметности во Скопје, класа драмски актери. Од јануари 1991 има статус на слободен уметник. Во Драмски театар Скопје се вработила во 1992 година. Има реализирано бројни улоги во драмски, телевизиски и филмски прокети.

Филмографија:

1998: Збогум на 20-тиот век ( Главна улога, )
2001: Освета ( Споредна улога, )
2003: Едно од лицата на смртта ( Актер, )