< Назад

Цекова Стојка

Биографија: (1912 - 1978) Театарска, филмска и телевизиска актерка. Артистката Стојка Цекова беше една од доајените на македонската театарска сцена. Беше член на ансамблот на Драмата при Македонскиот народен театар од 1949 до 1978 година.

Филмографија:

1952: Фросина ( Споредна улога, )
1958: Мис Стон ( Споредна улога, )
1961: Мирно лето ( Главна улога, )
1961: Солунските атентатори ( Споредна улога, )
1967: Македонска крвава свадба ( Споредна улога, )
1976: Денес треба нешто да се случи ( Главна улога, )