< Назад

Шапковска Виолета

Биографија: (1952 - ) Театарска, филмска и телевизиска актерка. Како веќе искусен актер се вработува во Драмски театар - Скопје во 1981 година.

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Споредна улога, )