< Назад

Аврамовски Ристо

Биографија: (с. Селци, Струга, 20.08.1943 - Скопје, 07.07.2007) Македонски композитор
Со високо образование се стекнува на Факултетот за музичка уметност во Белград, на одделот за композиција во класата на проф. Енрико Јосиф. Аврамовски е автор на голем број хорски творби, суити, сонати, варијации, циклуси и други слободни форми, како и на дела од камерната, симфониската, вокално - инструменталната, балетска и оперска музика. Добитник е на голем број награди и признанија.

Филмографија:

1976: Феникс ( Музика, )
1976: Австралија, Австралија ( Музика, )
1980: Време, води ( Музика, )