< Назад

Бјењаш Воислав - Вања

Биографија: (Шабац, 30.11.1923 - Белград, 13.06.2000) Монтажер и помошник режисер. Соработува со голем број познати режисери, Франтишек Шап, Жика Митровиќ, Антун Врдољак, Хајрудин Крвавац, Вељко Булајиќ и други.

Филмографија:

1947: Во избори за нови победи ( Монтажа, )
1947: Жито за народот ( Монтажа, )
1955: Волча ноќ ( Монтажа, )
1958: Мис Стон ( Монтажа, )
1959: Виза на злото ( Монтажа, )